کتاب زندگیت را سر و سامان بده (41)


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود




تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان دنیای انواع کتاب http://aktivbooks.loxblog.com/  و آدرس aktivbooks.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.







نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 107
بازدید دیروز : 10
بازدید هفته : 122
بازدید ماه : 141
بازدید کل : 1280
تعداد مطالب : 87
تعداد نظرات : 2
تعداد آنلاین : 1

آمار وبلاگ:  

بازدید امروز : 107
بازدید دیروز : 10
بازدید هفته : 122
بازدید ماه : 141
بازدید کل : 1280
تعداد مطالب : 87
تعداد نظرات : 2
تعداد آنلاین : 1

<-PollName->

<-PollItems->

تنظیم فونت
       

چاپ اين صفحه

اصل دوم

«فقط زمانی که احساس گرسنگی می کنید غذا بخورید.»

 

اگرچه بدن ما فقط زمانی که احساس گرسنگی می کند نیاز به خوردن دارد اما بسیاری از ما به خاطر دلایلی غیر از گرسنگی غذا می خوریم. آیا می دانید اگر زمانی که بدن شما گرسنه نیست، غذا بخورید چه اتفاقی می افتد؟ تفاوتی نمی کند که غذای شما سالاد تن ماهی باشد یا کیک کرم دار، این غذا در درون بدن تبدیل به چربی می شود. برای آنکه علت پرخوری تان را پیدا کنید فهرست زیر را که مربوط به عوامل و اتفاقاتی است که باعث می شود افراد پرخوری کنند را بخوانید و ببینید چه تعداد از این عوامل و اتفاقات در شما وجود دارد. این کار باعث می شود که شما ذهنیتی از این مسئله پیدا کنید که زمانی که احساس گرسنگی نمی کنید و گرسنه نیستید و دچار مسئله عاطفی شده اید و خارج از عادت روزانه تان غذا می خورید، تا چه اندازه غذا بخورید تا مشکلی ایجاد نشود.

 

موقعیت ها: سینما/ تئاتر، جشن ها / مهمانی ها، در طول وقت استراحت، مسافرت / کار، موقع غذا خوردن بچه ها 

احساسات: بی حوصلگی، خستگی، افسردگی، استرس، تنهایی 

 

موقعیت ها: درون ماشین، مقابل تلویزیون، تعطیلات آخر هفته، تعطیلات، اتفاقات خانوادگی 

احساسات: شادی، هیجان، بی قراری (عصبانیت) ترس، ناراحتی 

 

اصلاً پیشنهاد نمی کنم که در جشن ها و موقعیت ها خاص غذا نخورید. شما می توانید تعداد دفعاتی را که غذا می خورید در گوشه ای ذهن خود حک کنید تا در نهایت عوامل و اتفاقاتی را که باعث روی دادن این حالت در شما می شود را بیابید و با آن مقابله کنید تا به مرحله ای برسید که فقط زمانی که گرسنه هستید غذا بخورید. اما در مورد عواملی که شما روزانه با آنها در ارتباط هستید، مانند خوردن غذا مقابل تلویزیون، می توانید از این اصول و ابزاری که مربوط به گرسنگی می شود استفاده کنید تا مقدار وعده ی غذایی خود را در این محدوده ی زمانی کاهش دهید. این اصول و ابزار شامل اندازه گیری گرسنگی بر روی ترازو است ترازوی گرسنگی به طرز باور نکردنی ساده و راحت است. حس ششم و روش های تأثیرگذار به شما کمک می کند تا رفتارتان را تغییر دهید، تا آنجا که فقط زمانی که بدن نیاز به غذا داشته باشد شروع به خورد کنید. 

با این روش به این نتیجه می رسید که یک رابطه ی خوب  و دوستانه ای با غذا پیدا کرده اید و بدن تان را به گونه ای کنترل می کنید که فقط زمانی که نیاز به غذا دارید شروع به خوردن کنید. 

نمره گرسنگی من از 1 تا 10 چند ساعت؟

1-اصلاً گرسنه نیستم، 2-3-4-5-6- تقریباً گرسنه هستم، 7-8- بدنم نیاز به غذا دارد، 9 - 10 - دارم از گرسنگی می میرم. 

«به نتیجه رسیدن»

اگر شما رقم 5 یا پایین تر از آن را انتخاب کنید یعنی گرسنه نیستید، اما مغزتان به دلایلی به شما فرمان می دهد که غذا بخورید. دلایلی که باعث می شود زمانی که گرسنه نیستید احساس گرسنگی بکنید و غذا بخورید و در این لیست آمده است بیاندازید. 

اگر امتیازتان بر پایه ی 6 و 7 و یا 8 باشد، بدن تان نیاز به خوردن غذا دارد و ممکن است شکم شما شروع به قار و قور کند. در این حالت تمرکزتان را از دست می دهید و شروع به فکر کردن به غذاهایی که می خواهید بخورید می کنید. این زمان، زمان خوردن است. اگر نمره ی 9 یا 10 بگیرید، شما شدیداً گرسنه هستید. در نتیجه ممکن است بی نهایت غذا بخورید. در این مرحله باید آهسته غذا بخورید و به علامتی که نشان می دهد خوردن کافی است توجه کنید. متأسفانه اکثر افراد این موضوع را نمی دانند که فقط زمانی غذا بخورند که واقعاً گرسنه هستند. آنها شروع به رژیم گرفتن و خوردن غذاهای رژیمی می کنند، حتی ما را تشویق می کنند که گرسنگی نکشیم. بعضی از آنها به ما می گویند که: «کِی؟ چی و چه مقدار بخوریم؟» به عنوان مثال، برای صبحانه ی ساعت 9 خود یک کاسه حلیم بخورید. آنها به مقدار و ارزش غذا توجهی نمی کنند، چرا که این مقدار برای هر فرد متفاوت است. این اصلاً جای تعجبی ندارد که بسیاری که از ما ارتباط با بدن مان و نیازهای خود از دست داده باشیم. بسیاری از دستورات رژیمی موجب کنترل بدن ما می شوند. اما من معتقدم که ما می توانیم خودمان بدن مان را کنترل کنیم. می خواهم به شما کمک کنم تا آنچه را که مناسب است فرا بگیرید، چه بخواهید چاق شوید و چه بخواهید وزن کم کنید و چه بخواهید وزن خود را حفظ کنید. شما می توانید این کار را خیلی راحت و طبیعی انجام دهید. 

«نشانه های متداول گرسنگی»

در صورتی که سینگال های گرسنگی را که بدن تان به طور طبیعی ارسال می کند درک نمی کنید و نمی توانید آنها را بشناسید، یک سری علائم متداول گرسنگی را در زیر آورده ایم که برای شما بسیار مفید است:

- غذاها را زمانی که آنجا نیستند بو کرده و یا تست کنید. 

- علت واقعی نیاز غذایی خود را بدانید.

-احساس کنید معده تان خالی است. 

-احساس درد ملایم و شدید در معده تان؛

- قار و قور کردن شکم تان؛

- احساس ضعف کردن؛

- عصبانیت؛

- گیجی و منگی؛

- حالت تهوع و تمایل به خوردن غذا؛

- عدم تمرکز؛

«گرسنگی یا میل شدید»

در بحث گرسنگی، دلایل زیادی را مبنی بر اینکه چرا ممکن است تمایل زیادی به خورد غذا داشته باشید عنوان کردیم. اگر اطمینان ندارید که آیا واقعا گرسنه هستید یا نه، به مدت 20 دقیقه منتظر بمانید و ببینید که آیا گرسنگی تان برطرف می شود یا نه، اگر گرسنگی تان برطرف شد، پیداست که علائم ارسال شده گرسنگی کاذب را نشان می دهد. یکی از پیچیده ترین علائم نادرست گرسنگی (گرسنگی کاذب) هوس است. هوس خوردن، معمولاً موجی است که در نهایت 20 دقیقه طول می کشد. در این مدت، از آشپزخانه بیرون بروید، از قوطی بیسکوییت و یا هر چیزی دیگری که شما را وسوسه می کند دوری کنید و ذهن خود را به موضوع دیگری معطوف کنید و شروع به انجام کارهای دیگری کنید. حال ممکن است این کار با یک پیاده روی کوتاه یا صحبت کردن با تلفن صورت گیرد. این زمان، بهترین فرصت برای تمرین درست تنفس کردن که در فصل اول آن را آموختید. 

از آنجا که بسیاری از افارد احساس گرسنگی و تشنگی را با هم اشتباه می گیرند (به عبارت دیگر، شما احساس گرسنگی می کنید در حالی که بدن شما نیاز به آب دارد.) برای آنکه از میل و اشتیاق به خوردن بیرون بیایید و این احساس را کاهش دهید، بهترین کار این است که یک لیوان بزرگ آب بخورید تا از شدت گرسنگی تان کم شود. با انجام کارهای متفاوتی که صورت می گیرد، شما ناخودآگاه شروع به شکستن عادات و رفتارهای خود می کنید. هر زمان که موفق شدید یکی از علائم و نشانه های گرسنگی کاذب را از بین ببرید و بر آن غلبه کنید، یک سکه در شیشه ی سر و سامان دادن به زندگی تان بیاندازید. 

این کار را هم برای اضافه وزن و هم برای کاهش وزن انجام دهید و یک سکه در شیشه بیاندازید. این اصول و ابزار عواملی هستند تا با کمک آن بتوانید وزن تان را به مقدار دلخواه برسانید و آن را حفظ کنید. یکی از دلایل مهمی که باعث می شود ما به وزن دلخواهمان نرسیم این است که بسیاری از ما به سیگنال های طبیعی که در طول روز و در زمان گرسنگی از بدن ساطع می شود توجهی نمی کنیم، چون سرمان شلوغ است. در نتیجه در هنگام شب بیشتر از آنچه که بدنمن در طول روز نیاز به غذا دارد شروع به خوردن می کنیم، آن هم درست زمانی که بدن نیاز کمی به غذا دارد. بسیاری از ما در شب مقدار زیادی غذا می خوریم و بعد خودمان را روی کاناپه، جلوی تلویزیون می اندازیم و شروع به تماشای تلویزیون می کنیم و بعد از آن به رختخواب می رویم. در این هنگام انرژی بدن ما در اثر خورد غذا بالا می رود. در صورتی که تحرک بدن ما به حداقل رسیده است، بنابراین به جای اینکه این انرژی سوزانده شود به صورت چربی در بدن ما ذخیره می شود. 

با خوردن درست و به جا در طی روز و نیز گوش دادن به علائم و نشانه های گرسنگی می توانید غذا را به اندازه و در زمان و وقت مناسبش بخورید. اگر فقط در همان زمانی که بدن شما نیازمند غذاست (و هیچ دلیل دیگری وجود ندارد) غذا بخورید، این عمل باعث می شود تا مقدار غذایی که می خورید با احتیاجات بدن تان هم خوانی پیدا کند و روش خوردن تان تغییر کند و چربی اضافه در بدن تان ذخیره نکنید. زمانی که که به این روش عادت کنید، فقط مواقعی غذا می خورید که بدن شما نیاز به انرژی دارد و این کار باعث لذت شما از شیوه ای می شود که خودتان آن را ابداع کرده اید و حتی ممکن است که از این عادتی که به خوردن کرده اید احساس شعف و شادی کنید. به این نکته توجه کنید که شاید شما براساس این مدل و الگوی خوردن از یک وعده ی غذایی، ناهار، صبحانه و یا شام صرف نظر کنید، چرا؟ برای اینکه شما واقعاً گرسنه نیستید و بدن تان نیاز به سوختگیری ندارد. پس پیشنهاد می کنم که در این شرایط همیشه یک نیم وعده ی سالم و سبک همراه خود، آن هم زمانی که بیرون هستید، داشته باشید تا هر وقت احساس گرسنگی کردید از آن استفاده کنید. این نم وعده می تواند شامل میوه خشک و مقداری پسته و بادام باشد. اگر این مواد غذایی مقوی دم دست باشد و زمانی که گرسنه هستید از آن استفاده کنید، دیگر گرسنگی شدید به سراغ شما نمی آید و به خوردن غذا حریص نمی شوید. در مواقعی ممکن است عوامل دیگری باعث پیدایش گرسنگی و خوردن غذا در شما شود، اگر چنین اتفاقی رخ داد، سعی کنید علت این احساس را بیابید. مهمتر از همه اینکه نسبت به خودتان صبوری به خرج دهید. اگر به موفقیت دست پیدا نکردید ناراحت نشوید و دست از تلاش برندارید. این را به خاطر داشته باشید که همه ی ما از بدو تولد شروع به خوردن می کنیم. پس شما می توانید و قادر خواهید بود که به این موفقیت دست پیدا کنید. هرگاه توانستید فقط زمنی غذا بخورید که گرسنه هستید و زمانی که سیر شدید دست از غذا خورد بکشید، در این هنگام به مرحله ای رسیده اید که باید به خودتان تبریک بگویید. 

با دقت چک کنید: 

- زمانی که احساس گرسنگی نمی کنم کی به کی غذا می خورم؟! (10 = همه ی زمان ها، 1= هیچ وقت)

- تا چه اندازه نیاز دارم که از این ابزار استفاده نمایم؟ (10 خیلی زیاد، 1= اصلاً)

 

در بخش های آینده با اصل های دیگر آشنا می شوید 

::))

 

کتاب زندگیت را سر و سامان بده 

پیت کوهن 

مرضیه احمدی زاده

 

 





:: موضوعات مرتبط: انواع کتاب , کتاب مهارت زندگی , کتاب پزشکی , ,
:: برچسب‌ها: کتاب , مهارت زندگی , انواع کتاب ,
:: بازدید از این مطلب : 221
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : شکیبا نعیمی
ت : یک شنبه 10 بهمن 1400
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-52170159-2', 'auto'); ga('send', 'pageview');